Org Units don't load on Event Capture Android App

Dear developers,

I’m trying to test the Event Capture Android App on my DHIS 2 instance but with no success.

I’m not able to see the org units loaded on the app. I’ve seen some people with the same problem on the mail list some days ago, so I tried to use the solution which apparently worked for them:

-My server instance version of DHIS2 is 2.20. Build revision: 19924. So I am using the last release of the .apk https://github.com/dhis2/dhis2-android-eventcapture/releases/tag/MSI-0.2.6

-I directly assigned to my user the orgunits I want to show in the app, from the “Users” app interface

-I’m using two different Android devices with 5.0.2 Android version

Maybe I am missing something else.

I tried with the demo server too, but since now It has been updated to 2.21, maybe it’s normal it doesn’t work there either.

Hope you can help me out.

···

sergio-valenzuela

Hi Sergio. Did you also assign the program to your user/user group?

Yes we haven’t updated the app to support some things that break in 2.21 just yet unfortunately but we will do it quite shortly.

You could also use the app that is on Google Play, but that will be automatically updated to 2.21 so beware.

Simen

···

On Thu, Oct 22, 2015 at 6:08 PM, Sergio Valenzuela sergio.valenzuela@ehas.org wrote:

Dear developers,

I’m trying to test the Event Capture Android App on my DHIS 2 instance but with no success.

I’m not able to see the org units loaded on the app. I’ve seen some people with the same problem on the mail list some days ago, so I tried to use the solution which apparently worked for them:

-My server instance version of DHIS2 is 2.20. Build revision: 19924. So I am using the last release of the .apk https://github.com/dhis2/dhis2-android-eventcapture/releases/tag/MSI-0.2.6

-I directly assigned to my user the orgunits I want to show in the app, from the “Users” app interface

-I’m using two different Android devices with 5.0.2 Android version

Maybe I am missing something else.

I tried with the demo server too, but since now It has been updated to 2.21, maybe it’s normal it doesn’t work there either.

sergio-valenzuela

Hope you can help me out.


Mailing list: https://launchpad.net/~dhis2-devs

Post to : dhis2-devs@lists.launchpad.net

Unsubscribe : https://launchpad.net/~dhis2-devs

More help : https://help.launchpad.net/ListHelp

Hi Simen,

Thanks for your answer.

I have just solved it with the thing you told me.

I’ll keep an eye on that new update of the app you are working on. Thanks a lot.

···

2015-10-23 10:37 GMT+02:00 Simen Skogly Russnes simen.s.russnes@gmail.com:

Hi Sergio. Did you also assign the program to your user/user group?

Yes we haven’t updated the app to support some things that break in 2.21 just yet unfortunately but we will do it quite shortly.

You could also use the app that is on Google Play, but that will be automatically updated to 2.21 so beware.

Simen

Sergio Valenzuela
Fundación EHAS
Telemedicina para países en desarrollo -www.ehas.org

E.T.S.I. de Telecomunicación A.101-9L. Ciudad Universitaria 30, 28040 Madrid - España

Tlfno. (+34) 91 488 87 41: (+34) 687 67 17 62

On Thu, Oct 22, 2015 at 6:08 PM, Sergio Valenzuela sergio.valenzuela@ehas.org wrote:

Dear developers,

I’m trying to test the Event Capture Android App on my DHIS 2 instance but with no success.

I’m not able to see the org units loaded on the app. I’ve seen some people with the same problem on the mail list some days ago, so I tried to use the solution which apparently worked for them:

-My server instance version of DHIS2 is 2.20. Build revision: 19924. So I am using the last release of the .apk https://github.com/dhis2/dhis2-android-eventcapture/releases/tag/MSI-0.2.6

-I directly assigned to my user the orgunits I want to show in the app, from the “Users” app interface

-I’m using two different Android devices with 5.0.2 Android version

Maybe I am missing something else.

I tried with the demo server too, but since now It has been updated to 2.21, maybe it’s normal it doesn’t work there either.

sergio-valenzuela

Hope you can help me out.


Mailing list: https://launchpad.net/~dhis2-devs

Post to : dhis2-devs@lists.launchpad.net

Unsubscribe : https://launchpad.net/~dhis2-devs

More help : https://help.launchpad.net/ListHelp

Great to hear! Thanks for posting your issue here so others may possibly benefit as well.

Hopefully we can have the 2.21 compatible app released this week.

Simen

···

On Fri, Oct 23, 2015 at 3:45 PM, Sergio Valenzuela sergio.valenzuela@ehas.org wrote:

Hi Simen,

Thanks for your answer.

I have just solved it with the thing you told me.

I’ll keep an eye on that new update of the app you are working on. Thanks a lot.

Sergio Valenzuela
Fundación EHAS
Telemedicina para países en desarrollo -www.ehas.org

E.T.S.I. de Telecomunicación A.101-9L. Ciudad Universitaria 30, 28040 Madrid - España

Tlfno. (+34) 91 488 87 41: (+34) 687 67 17 62

2015-10-23 10:37 GMT+02:00 Simen Skogly Russnes simen.s.russnes@gmail.com:

Hi Sergio. Did you also assign the program to your user/user group?

Yes we haven’t updated the app to support some things that break in 2.21 just yet unfortunately but we will do it quite shortly.

You could also use the app that is on Google Play, but that will be automatically updated to 2.21 so beware.

Simen

On Thu, Oct 22, 2015 at 6:08 PM, Sergio Valenzuela sergio.valenzuela@ehas.org wrote:

Dear developers,

I’m trying to test the Event Capture Android App on my DHIS 2 instance but with no success.

I’m not able to see the org units loaded on the app. I’ve seen some people with the same problem on the mail list some days ago, so I tried to use the solution which apparently worked for them:

-My server instance version of DHIS2 is 2.20. Build revision: 19924. So I am using the last release of the .apk https://github.com/dhis2/dhis2-android-eventcapture/releases/tag/MSI-0.2.6

-I directly assigned to my user the orgunits I want to show in the app, from the “Users” app interface

-I’m using two different Android devices with 5.0.2 Android version

Maybe I am missing something else.

I tried with the demo server too, but since now It has been updated to 2.21, maybe it’s normal it doesn’t work there either.

sergio-valenzuela

Hope you can help me out.


Mailing list: https://launchpad.net/~dhis2-devs

Post to : dhis2-devs@lists.launchpad.net

Unsubscribe : https://launchpad.net/~dhis2-devs

More help : https://help.launchpad.net/ListHelp